NAŠA ZABAVA

Zabava! Da zabava, lako si je zamisliti kako izgleda, ali teško je nju pripremiti i spremiti sve pojedinosti za nju. Takovu smo i mi zabavu imali sada u nedjelju.

Pripreme za zabavu su počele već prije tri tjedna. U ta tri tjedna trebale su se izrezivati sličice za šaljivu poštu, skupljati stvari za tombulu, prodavati ulaznice uvježbavati solotačke, i tako je svaki od nas dobio dosta posla. Kako je kasnije utvrđeno sve su se pripreme izvršile kako valja i na vrijeme.

Na sam dan zabave bilo je najviše posla, probale su se solotačke, uvezivala se je tombula, pravili su se sendviči i nosilo se je to sve u prostorije u kojima je ona održana.

Najzad je zabava počela. Na početku je brat vođa održao jedan govor i stim je započeo program. Program je odlično uspio, jer svaki od onih koji su prestavljali dao je sebi truda da ispadne njegova točka što bolja. Poslije programa počeo je jazz da svira, buffet je počeo da radi, a dečki i planinke su prodavali šaljivu poštu, tombulu i šaljivi zatvor. Stariji su plesali, a neki od nas imali su razne dužnosti u garderobi, šaljivom zatvoru, ili na tomboli.

Zabavi su prisustvovali oko dvjesto posjetilaca i skauta. U najboljem raspoloženju zabava je trajala do ponoći.

Zagreb 29.XI. 1940.                                Petrović Tomislav

                                                vodnik "Dabra"