nizirati jedan niz sastanaka i izleta punih doživljaja i novih avantura. Treba da damo djeci osjećaj, da oni u skautizmu nailaze na ono, što oni zapravo žele i trebaju, pa da ga onda oni prigrle kao nešto svojega. Želim da našoj djeci otsada posvećujemo polovinu vremena naših sjednica uprave čete, da mi svi stariji skauti čete damo dio svoje duše u cilju pronalaženja stvari, kojima ćemo moći zadovoljiti naše skaute. - Redove, zakone i zavjet nećemo zaboraviti. Mi ćemo ih staviti uz ostali program, ili ćemo ih uplesti u njega. No prvo treba da predobijemo tu djecu, da ona zavole skautizam, pa da se ne desi ono, što sam nedugo doživio, kad mi je jedan skaut rekao: "Neda mi se na sastanke. Uvijek treći red, treći red, pa to konačno dosadi!.."

Na slijedeći sastanak pozvat ćemo naše skaute, govoreći im s dvjema riječima o onomo, što će vidjeti na njemu, čime će se zabaviti, a ako to bude sretno izabrano, doći će ih sigurno za 50% više, nego li prošlog puta.

Igara, šatora, izleta, avantura i vatara, veselja i uzbuđenja - indijanskih perjanica i tee-pee, pa sunca i kupanja - i tako ćemo uz dim vatre i s tomahawkom u ruci dovesti te naše skaute pred vrata života. Privući ćemo ih k’o magne